Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreo keksz (házilag) recept

Oreo keksz (házilag)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 22 dkg liszt
    • 10 dkg holland kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 12,5 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 7 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 5 evőkanál habtejszín
    • 1 teáskanál vanília-kivonat

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el.

    A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a habosra vert habtejszínt, majd a krémet a felhasználásig hűtőbe tesszük.

    A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, és addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik.

    Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyúrófejes robotgéppel 2-es, majd 3-as fokozaton bekeverjük, amíg összeáll sima tésztává.

    Belisztezett deszkán 2-3 mm-esre kinyújtjuk, a tésztánkat 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

    Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket, és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad.

    Amikor kivesszük a sütőből, még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor finom roppanóssá válik. Kihűtjük.

    A krémet kivesszük a hűtőből, és a kihűlt keksz egyik felére 1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét, és addig nyomjuk össze, amíg a krém eléri a kekszek széleit.

    Pár percre – amíg a krém megszilárdul – hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is. Kb 30 darab kekszre számíthatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá