Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a habosra vert habtejszínt, majd a krémet a felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, és addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyúrófejes robotgéppel 2-es, majd 3-as fokozaton bekeverjük, amíg összeáll sima tésztává.
Belisztezett deszkán 2-3 mm-esre kinyújtjuk, a tésztánkat 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket, és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad.
Amikor kivesszük a sütőből, még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor finom roppanóssá válik. Kihűtjük.
A krémet kivesszük a hűtőből, és a kihűlt keksz egyik felére 1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét, és addig nyomjuk össze, amíg a krém eléri a kekszek széleit.
Pár percre – amíg a krém megszilárdul – hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is. Kb 30 darab kekszre számíthatunk.