Oreo keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 22,5 dkg liszt
- 10 dkg holland kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 7 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál habtejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük.
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, majd addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik és jól összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, 5 cm átmérőjű kekszformával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből még puhának tűnik, de ahogyhűl, akkor finom roppanóssá válik. Kihűtjük teljesen.
A krémet kivesszük a hűtőből és a kihűlt keksz egyik felére 1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét és addig nyomjuk össze, amíg a krém eléri a kekszek széleit. Pár percre, amíg a krém megszilárdul hűtőbe tesszük és már fogyasztható is. 30 darab kekszre számíthatunk ebből az adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »