Omlós szilvás süti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 1 tasak sütőpor
- 20 dkg szilva
- 3 tasak vanília pudingpor(főzős)
- cukor
- fahéj
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk és darabokra vágjuk. Egy kevés vízzel és cukorral feltesszük főni, majd amikor már puha, feloldjuk a pudingport egy kevés vízben és hozzákeverjük. Ízesítjük fahéjjal, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (sütőpor, liszt, zsír, tojás, tejföl, cukor). Annyi tejfölt teszünk bele, hogy ne legyen kemény a tészta, majd hűtőbe tesszük egy félórára.
A tésztát két részre vágjuk, az első lapot kinyújtjuk és kiolajozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Ráborítjuk a tölteléket, majd kinyújtjuk a másik tésztát is és befedjük vele.
A széleit egy késsel elegyengetjük, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Közepes lángon (170-180 fok) megsütjük, majd még melegen megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »