Omlós szilvás süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 tasak sütőpor
  • 20 dkg szilva
  • 3 tasak vanília pudingpor(főzős)
  • cukor
  • fahéj

Elkészítése:

A szilvát kimagozzuk és darabokra vágjuk. Egy kevés vízzel és cukorral feltesszük főni, majd amikor már puha, feloldjuk a pudingport egy kevés vízben és hozzákeverjük.  Ízesítjük fahéjjal, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (sütőpor, liszt, zsír, tojás, tejföl, cukor). Annyi tejfölt teszünk bele, hogy ne legyen kemény a tészta, majd hűtőbe tesszük egy félórára.

A tésztát két részre vágjuk, az első lapot kinyújtjuk és kiolajozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Ráborítjuk a tölteléket, majd kinyújtjuk a másik tésztát is és befedjük vele.

A széleit egy késsel elegyengetjük, hogy a töltelék ne folyjon ki.

Közepes lángon (170-180 fok) megsütjük, majd még melegen megszórjuk porcukorral.