Omlós olasz csokitorta recept

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 tábla étcsokoládé
- 2-3 marék fenyőmag
Elkészítése:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A csokoládét a vajjal vízfürdő felett olvaszd fel, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgákat és a cukrot.
Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot, majd az átszitált lisztet, végül pedig a fenyőmagot. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.
Előmelegített sütőben, nem túl magas hőfokon (170) 30-40 percig süsd. Akkor jó ha kívül ropogós, belül pedig ragacsos mint a brownie.
Vanília fagyival isteni.
Tipp:
A fenyőmagból mindig többet teszek bele, szerintem úgy sokkal jobb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »