Omlós olasz csokitorta recept
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 tábla étcsokoládé
- 2-3 marék fenyőmag
Elkészítése:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A csokoládét a vajjal vízfürdő felett olvaszd fel, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgákat és a cukrot.
Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot, majd az átszitált lisztet, végül pedig a fenyőmagot. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.
Előmelegített sütőben, nem túl magas hőfokon (170) 30-40 percig süsd. Akkor jó ha kívül ropogós, belül pedig ragacsos mint a brownie.
Vanília fagyival isteni.
Tipp:
A fenyőmagból mindig többet teszek bele, szerintem úgy sokkal jobb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


