Omlós olasz csokitorta recept

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 tábla étcsokoládé
- 2-3 marék fenyőmag
Elkészítése:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A csokoládét a vajjal vízfürdő felett olvaszd fel, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgákat és a cukrot.
Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot, majd az átszitált lisztet, végül pedig a fenyőmagot. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.
Előmelegített sütőben, nem túl magas hőfokon (170) 30-40 percig süsd. Akkor jó ha kívül ropogós, belül pedig ragacsos mint a brownie.
Vanília fagyival isteni.
Tipp:
A fenyőmagból mindig többet teszek bele, szerintem úgy sokkal jobb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »