Omlós mákos kekesz recept
Hozzávalók:
- 12 dkg puha vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 17 dkg liszt
- 6 dkg darált mák
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. étkezési keményítő
A csoki mártogatóshoz:
- 5 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojást, a cukrot és a vajat habosra keverjük. Kimérjük a többi hozzávalót is és a tojásos masszába adagoljuk, szép simára keverjük. Hűtőbe tesszük fél órára.
Kibélelünk sütőpapírral két nagy tepsit, és diónyi golyókat formázunk a masszából, amit egy kispohár aljával (azt mártsuk lisztbe) lenyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
A csokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, és a kihűlt kekszek felét belemártogatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

