Omlós mákos kekesz recept

Hozzávalók:
- 12 dkg puha vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg liszt
- 6 dkg darált mák
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. étkezési keményítő
A csoki mártogatóshoz:
- 5 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojást, a cukrot és a vajat habosra keverjük. Kimérjük a többi hozzávalót is és a tojásos masszába adagoljuk, szép simára keverjük. Hűtőbe tesszük fél órára.
Kibélelünk sütőpapírral két nagy tepsit, és diónyi golyókat formázunk a masszából, amit egy kispohár aljával (azt mártsuk lisztbe) lenyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
A csokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, és a kihűlt kekszek felét belemártogatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »