Omlós linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 380 g sima liszt
- 250 g margarin
- 120 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár (töltelék)
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját, majd gyorsan összegyúrjuk a tésztát.
A hűtőben hagyjuk egy órán át pihenni. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített, 200°C sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, baracklekvárral vagy ribizlilekvárral kettőt összeragasztunk.
Tipp:
Vaníliás cukorral elkevert porcukorban meghempergethetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

