Omlós linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 380 g sima liszt
- 250 g margarin
- 120 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár (töltelék)
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját, majd gyorsan összegyúrjuk a tésztát.
A hűtőben hagyjuk egy órán át pihenni. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített, 200°C sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, baracklekvárral vagy ribizlilekvárral kettőt összeragasztunk.
Tipp:
Vaníliás cukorral elkevert porcukorban meghempergethetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »