Omlós keksz mogyorókrémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 4 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- mogyorókrém az összeragasztáshoz
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra.
Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket, majd egyesével a tojások sárgáját. Keverjük alaposan össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát.
A simára gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, és tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és egy 4-5 cm-es szaggatóval szaggassuk ki a korongokat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a kiszaggatott tésztakorongokat. A kekszeket helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig, hogy éppen csak színt kapjanak a kekszek. (Én légkeverés, 150 fokon, 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a korongokat ragasszuk össze mogyorókrémmel.
Tálalás előtt a korongok tetejét szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, és így kínáljuk. (Jól zárható dobozban 1-2 hétig tárolhatjuk.)
Az omlós keksz mogyorókrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »