Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós keksz mogyorókrémmel recept

Omlós keksz mogyorókrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12,5 dkg vaj
    • 4 dkg porcukor
    • 22 dkg liszt
    • 3 dkg étkezési keményítő
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • mogyorókrém az összeragasztáshoz

    Elkészítése:

    Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra.

    Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket, majd egyesével a tojások sárgáját. Keverjük alaposan össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát.

    A simára gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, és tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe.

    A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és egy 4-5 cm-es szaggatóval szaggassuk ki a korongokat.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a kiszaggatott tésztakorongokat. A kekszeket helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig, hogy éppen csak színt kapjanak a kekszek. (Én légkeverés, 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a korongokat ragasszuk össze mogyorókrémmel.

    Tálalás előtt a korongok tetejét szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, és így kínáljuk. (Jól zárható dobozban 1-2 hétig tárolhatjuk.)

    Az omlós keksz mogyorókrémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 460 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 48 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá