Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra.
Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket, majd egyesével a tojások sárgáját. Keverjük alaposan össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát.
A simára gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, és tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és egy 4-5 cm-es szaggatóval szaggassuk ki a korongokat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a kiszaggatott tésztakorongokat. A kekszeket helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig, hogy éppen csak színt kapjanak a kekszek. (Én légkeverés, 150 fokon, 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a korongokat ragasszuk össze mogyorókrémmel.
Tálalás előtt a korongok tetejét szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, és így kínáljuk. (Jól zárható dobozban 1-2 hétig tárolhatjuk.)