Omlós diós kiflik recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral.
A vajat is hozzáadjuk, ezután kézzel szép simára dolgozzuk.
A tészta elég ragadós ekkor, ezért egy zacskóba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük.
Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kifli formát pedig folpackkal.
A tésztából kis darabot tépünk, amit kisujjnyi rúddá sodrunk, és a kibélelt formába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából.
A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák, és könnyen deformálódnak.
Megszórjuk porcukorral.
Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak.
Tipp:
Egy jótékonysági sütiárverésre készültek ezek a finom, omlós, diós kiflik.
Légmentesen elzárva akár még egy hét múlva is puhák, omlósak.
Az omlós diós kiflik kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 34 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »