Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós diós kiflik recept

Omlós diós kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg vaj

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral.
    A vajat is hozzáadjuk, ezután kézzel szép simára dolgozzuk.

    A tészta elég ragadós ekkor, ezért egy zacskóba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük.

    Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kifli formát pedig folpackkal.

    A tésztából kis darabot tépünk, amit kisujjnyi rúddá sodrunk, és a kibélelt formába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából.

    A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és a sütőpapíros tepsibe fektetjük.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

    A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák, és könnyen deformálódnak.

    Megszórjuk porcukorral.

    Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak.

    Tipp:

    Egy jótékonysági sütiárverésre készültek ezek a finom, omlós, diós kiflik.
    Légmentesen elzárva akár még egy hét múlva is puhák, omlósak.

    Az omlós diós kiflik kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 522 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 44 g
    Zsír: 34 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá