Omlós diós kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Omlós diós kiflik

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral.
A vajat is hozzáadjuk, ezután kézzel szép simára dolgozzuk.

A tészta elég ragadós ekkor, ezért egy zacskóba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük.

Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kifli formát pedig folpackkal.

A tésztából kis darabot tépünk, amit kisujjnyi rúddá sodrunk, és a kibélelt formába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából.

A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és a sütőpapíros tepsibe fektetjük.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák, és könnyen deformálódnak.

Megszórjuk porcukorral.

Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak.

Tipp:

Egy jótékonysági sütiárverésre készültek ezek a finom, omlós, diós kiflik.
Légmentesen elzárva akár még egy hét múlva is puhák, omlósak.