Nutellás zebra tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
A nutellás krémhez:
- 1 vaníliás puding
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 liter tej
- 4 evőkanál nutella
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy összetörjük a habot. Ezt a masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe tesszük a kakaót.
Két habzsákba (zacskóba) tesszük a masszákat. Egyszer egyik csíkot nyomunk, aztán másikat, addig amíg véget nem ér a tepsi. Nem baj ha kicsit összefolynak a végén úgyis normálisan sülnek meg :) Lefotóztam minden részét a készítésnek hogy minél egyszerűbb legyen :)
180 fokon sütjük kb 10 percig sütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük tekercsbe.
A krém elkészítése is nagyon egyszerű, megfőzzük a vanília pudingot normál módon, majd ehhez hozzáadjuk a nutellát és a vajat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »



