Nutellás zebra tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
A nutellás krémhez:
- 1 vaníliás puding
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 liter tej
- 4 evőkanál nutella
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy összetörjük a habot. Ezt a masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe tesszük a kakaót.
Két habzsákba (zacskóba) tesszük a masszákat. Egyszer egyik csíkot nyomunk, aztán másikat, addig amíg véget nem ér a tepsi. Nem baj ha kicsit összefolynak a végén úgyis normálisan sülnek meg :) Lefotóztam minden részét a készítésnek hogy minél egyszerűbb legyen :)
180 fokon sütjük kb 10 percig sütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük tekercsbe.
A krém elkészítése is nagyon egyszerű, megfőzzük a vanília pudingot normál módon, majd ehhez hozzáadjuk a nutellát és a vajat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »