Nutellás tekercs recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 kk sütőpor
A töltelékhez:
- 1 kis üveg nutella
A bevonáshoz:
- 10 dkg tortabevonó
- 1-2 dkg pirított mogyoró
Elkészítése:
A hozzávalókból kikeverjük a piskótának valót, tepsibe sütőpapírt teszünk, majd elkenjük rajta a masszát. Megsütjük világosra 180 fokos légkeverékes sütőben. Majd még melegen átfordítjuk egy deszkára, lehúzzuk róla a papírt, majd fordítva visszatekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A Nutellát felbontjuk és a kihűlt piskótát megkenjük vele jó vastagon. Feltekerjük, majd 1 óra hűtés után, csokimázzal bevonjuk, és megszórjuk durvára vágott, pirított mogyoróval.
Megint lehűtjük, majd ferde szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

