Nutellás és lekváros rózsák muffin sütőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
12 db rózsához
- 50-55 dkg liszt
- 0,5 tk só
- 7 dkg cukor
- 1 csomag instant élesztő (7 g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl langyos tej
- 15-20 dkg nutella/lekvár/csoki felolvasztva
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. A tojásokat a margarinnal és a tejjel elkeverjük.
Összegyúrjuk a száraz és a nedves hozzávalókat, és ha a tészta rugalmassága még kívánja, belegyúrjuk a maradék 5 dkg lisztet. Tálba tesszük, és lefedve fél órát kelni hagyjuk.
A muffin forma mélyedésit kivajazzuk, és a tésztát 12 részre osztjuk. Gombócokat formálunk belőle és mindegyiket 3 részre osztjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta adagokat egyesével kör alakúra nyújtjuk, és megkenjük a kívánt töltelékkel.
Ezután előbb félbe, majd negyedbe hajtjuk (így háromszög alak lesz). A három hajtott tésztát némi fedéssel egymás mellé tesszük, és feltekerjük, hogy rózsaszirom formája legyen.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 17-20 perc alatt készre sütjük őket. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »