Nugátkrémes virágok recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 6 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 17 dkg liszt
- fél ek mézeskalács fűszerkeverék
Töltelékhez:
- fél üveg mogyorókrém
- 40 szem mandula
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
- 5 dkg fehér reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem és egybe gyúrom. Folpackba csomagolom és 30 percig hideg helyre teszem.
30 perc után 5 mm vastagságúra kinyújtom virágformával kiszúrom. Kb 30 darab lesz belőle. A tésztavirágok felének a közepét kiszúrom és sütőpapíros sütőlapra teszem. A kiszúrt virágokat tojással lekenem, díszítő-szóró cukorral meghintem, majd mellé sorakoztatom a ki nem szúrt virágokat is. 180 fokon halvány világosra sütöm.
A kihűlt virágokat nugát krémmel összeragasztottam, a közepébe olvasztott étcsokoládét folyattam. Mandulával és reszelt fehér csokival díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »