Nugátkrémes virágok recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 6 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 17 dkg liszt
- fél ek mézeskalács fűszerkeverék
Töltelékhez:
- fél üveg mogyorókrém
- 40 szem mandula
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
- 5 dkg fehér reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem és egybe gyúrom. Folpackba csomagolom és 30 percig hideg helyre teszem.
30 perc után 5 mm vastagságúra kinyújtom virágformával kiszúrom. Kb 30 darab lesz belőle. A tésztavirágok felének a közepét kiszúrom és sütőpapíros sütőlapra teszem. A kiszúrt virágokat tojással lekenem, díszítő-szóró cukorral meghintem, majd mellé sorakoztatom a ki nem szúrt virágokat is. 180 fokon halvány világosra sütöm.
A kihűlt virágokat nugát krémmel összeragasztottam, a közepébe olvasztott étcsokoládét folyattam. Mandulával és reszelt fehér csokival díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

