Nugátkrémes virágok recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 6 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 17 dkg liszt
- fél ek mézeskalács fűszerkeverék
Töltelékhez:
- fél üveg mogyorókrém
- 40 szem mandula
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
- 5 dkg fehér reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem és egybe gyúrom. Folpackba csomagolom és 30 percig hideg helyre teszem.
30 perc után 5 mm vastagságúra kinyújtom virágformával kiszúrom. Kb 30 darab lesz belőle. A tésztavirágok felének a közepét kiszúrom és sütőpapíros sütőlapra teszem. A kiszúrt virágokat tojással lekenem, díszítő-szóró cukorral meghintem, majd mellé sorakoztatom a ki nem szúrt virágokat is. 180 fokon halvány világosra sütöm.
A kihűlt virágokat nugát krémmel összeragasztottam, a közepébe olvasztott étcsokoládét folyattam. Mandulával és reszelt fehér csokival díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »