Nosztalgia krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott leveles tészta
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl víz
- 5 evőkanál cukor
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. 4 részre vágjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk (kb 35*24 cm).
Előmelegített sütőben sütőpapírral borított tepsi hátulján megsütjük.
A pudingot a cukorral és a vízzel elkeverjük, majd megfőzzük. Kevergetve kihűtjük. A habtejszínt felverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
A lapokat rétegenként megtöltjük a krémmel. A felső lapot éles késsel előre felszeleteljük és így fektetjük sorba a krém tetejére. Így könnyebb lesz szeletelni. Pár órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt tetejét porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »