Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Non plus ultra Erdélyből recept

Non plus ultra Erdélyből
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 320 g liszt
    • 280 g margarin
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Habcsókhoz

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 200 g porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz.

    A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk.

    A tojásfehérjéket a cukorral addig verük, amíg a kanál nyoma össze nem folyik. Ebből a sűrű habból minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.

    160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütjük.

    A tepsiből széles késsel kiszedjük a tésztát, hagyjuk kihűlni.

    Párosával a ribizlilekvárral összeragasztjuk a habos tésztakorongokat.

    Tipp:

    Kissé pepecsmunka, de finom és jól néz ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá