Non plus ultra Erdélyből

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 320 g liszt
  • 280 g margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája

Habcsókhoz

  • 3 tojásfehérje
  • 200 g porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz.

A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk.

A tojásfehérjéket a cukorral addig verük, amíg a kanál nyoma össze nem folyik. Ebből a sűrű habból minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.

160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütjük.

A tepsiből széles késsel kiszedjük a tésztát, hagyjuk kihűlni.

Párosával a ribizlilekvárral összeragasztjuk a habos tésztakorongokat.

Tipp:

Kissé pepecsmunka, de finom és jól néz ki.