Non plus ultra recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
A gombóccá gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára hogy kellően lehűljön.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra. Ezután egy kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Végül kanalazzuk a tésztakorongok tetejére a habot.
A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a porcukrot, majd kézi habverővel kezdjük el habosra keverni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá a citromlevet, majd addig keverjük, még egy sűrű, de nem túl kemény habot kapunk. (ezt a habot mindenképpen kézi habverővel keverjük ki, mert csak akkor lesz ilyen szép a sütemény tetején)
A tepsiben lévő tésztakorongok tetejére kanalazzunk kis halmokat a habból.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a korongokat.
Az egyik tésztakorongra tegyünk egy mokkáskanál lekvárt, majd egy másik tésztakorongot helyezzünk rá, és óvatosan nyomjuk össze vigyázva hogy a lekvár ne folyjon ki.
Az elkészült aprósüteményt száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

