Női szeszély recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 50 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg baracklekvár
- 1,5 dl tej
- 15 dkg porcukor
A habhoz:
- 20 dkg porcukor
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
A tetejére:
- 5 dkg mogyoróforgács
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk. A lisztből,vajból tojás sárgájából por és vaníliás cukorból,a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk. A kinyújtott tésztát sütőpapírral fedett 25×39 cm-es tepsibe helyezzük. 1 órás kelesztés után 180 fokra melegített sütőben halványsárgára sütjük.
A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval, citromlével jó kemény, fényes habbá verjük. A sütemény tetejét megkenjük baracklekvárral és a tetejére simítjuk a citromos, cukros tojásfehérje habot. Mogyoróforgáccsal megszórva sütőben inkább szárítjuk,mint sütjük.
Tipp:
Mandulaforgáccsal is megszórható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

