Női szeszély recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 50 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg baracklekvár
- 1,5 dl tej
- 15 dkg porcukor
A habhoz:
- 20 dkg porcukor
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
A tetejére:
- 5 dkg mogyoróforgács
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk. A lisztből,vajból tojás sárgájából por és vaníliás cukorból,a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk. A kinyújtott tésztát sütőpapírral fedett 25×39 cm-es tepsibe helyezzük. 1 órás kelesztés után 180 fokra melegített sütőben halványsárgára sütjük.
A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval, citromlével jó kemény, fényes habbá verjük. A sütemény tetejét megkenjük baracklekvárral és a tetejére simítjuk a citromos, cukros tojásfehérje habot. Mogyoróforgáccsal megszórva sütőben inkább szárítjuk,mint sütjük.
Tipp:
Mandulaforgáccsal is megszórható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »