Nescafés szelet recept
Elkészítése:
A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel. A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót. Egy tepsi aljára zsírpapírt vágunk (20×30 cm), megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét rásimítjuk.
Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. Amikor kisült, még melegen késsel nyúljuk be a tészta és a papír közé és válasszuk le a papírt. A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadunk két kanál lisztet, a kávét, majd összefőzzük.
Amikor kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a krémet a vajhoz és jól kihabosítjuk. A krémmel megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tetejét. Másnap szeleteljük.
Tipp:
Ezt a csodás sütemény receptet a helyi, megyei újságban találtam, az 1996-os számban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

