Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nescafés szelet recept

Nescafés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 35 dkg durvára vágott pirított dió
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 35 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6 evőkanál liszt

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 dl erős nescafé
    • 25 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel. A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót. Egy tepsi aljára zsírpapírt vágunk (20×30 cm), megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét rásimítjuk.

    Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. Amikor kisült, még melegen késsel nyúljuk be a tészta és a papír közé és válasszuk le a papírt. A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadunk két kanál lisztet, a kávét, majd összefőzzük.

    Amikor kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a krémet a vajhoz és jól kihabosítjuk. A krémmel megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tetejét. Másnap szeleteljük.

    Tipp:

    Ezt a csodás sütemény receptet a helyi, megyei újságban találtam, az 1996-os számban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá