Nescafés szelet recept

Elkészítése:
A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel. A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót. Egy tepsi aljára zsírpapírt vágunk (20×30 cm), megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét rásimítjuk.
Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. Amikor kisült, még melegen késsel nyúljuk be a tészta és a papír közé és válasszuk le a papírt. A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadunk két kanál lisztet, a kávét, majd összefőzzük.
Amikor kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a krémet a vajhoz és jól kihabosítjuk. A krémmel megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tetejét. Másnap szeleteljük.
Tipp:
Ezt a csodás sütemény receptet a helyi, megyei újságban találtam, az 1996-os számban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »