Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel. A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót. Egy tepsi aljára zsírpapírt vágunk (20×30 cm), megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét rásimítjuk.
Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. Amikor kisült, még melegen késsel nyúljuk be a tészta és a papír közé és válasszuk le a papírt. A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadunk két kanál lisztet, a kávét, majd összefőzzük.
Amikor kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a krémet a vajhoz és jól kihabosítjuk. A krémmel megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tetejét. Másnap szeleteljük.
Ezt a csodás sütemény receptet a helyi, megyei újságban találtam, az 1996-os számban.