Nescafés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 35 dkg durvára vágott pirított dió
  • 6 tojásfehérje
  • 35 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl erős nescafé
  • 25 dkg vaj

Elkészítése:

A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel. A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót. Egy tepsi aljára zsírpapírt vágunk (20×30 cm), megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét rásimítjuk.

Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. Amikor kisült, még melegen késsel nyúljuk be a tészta és a papír közé és válasszuk le a papírt. A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadunk két kanál lisztet, a kávét, majd összefőzzük.

Amikor kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a krémet a vajhoz és jól kihabosítjuk. A krémmel megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tetejét. Másnap szeleteljük.

Tipp:

Ezt a csodás sütemény receptet a helyi, megyei újságban találtam, az 1996-os számban.