Néró recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 26 dkg finomliszt
- 15 g kakaópor
Töltéshez:
- 20 dkg lekvár
Bevonathoz:
- 10 dkg étcsokoládé
Díszítéshez:
- 1 tk kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat a porcukorral, kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet és végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Rögtön puha, nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra. Túl ne süssük, mert kemény lesz!
A kihűlt rudacskákból 1-1-et összeragasztunk lekvárral. Meggy és szilvalekvárral töltöttem.
Olvasztott csokiba mártotjuk és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Tipp:
Egy vasárnapi számban jelent meg a recept egy osztrák napi lapban, karácsonyi apró sütemény ajánlatnak. Megsütöttem, nagyon finom lett, csomagolom dobozba és lezárom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »