Néró recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 26 dkg finomliszt
- 15 g kakaópor
Töltéshez:
- 20 dkg lekvár
Bevonathoz:
- 10 dkg étcsokoládé
Díszítéshez:
- 1 tk kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat a porcukorral, kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet és végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Rögtön puha, nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra. Túl ne süssük, mert kemény lesz!
A kihűlt rudacskákból 1-1-et összeragasztunk lekvárral. Meggy és szilvalekvárral töltöttem.
Olvasztott csokiba mártotjuk és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Tipp:
Egy vasárnapi számban jelent meg a recept egy osztrák napi lapban, karácsonyi apró sütemény ajánlatnak. Megsütöttem, nagyon finom lett, csomagolom dobozba és lezárom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »