Német szilvás süti recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- sütőpor
- kevés tej
Töltelék:
- 1 kg szilva
- dió
- fahéj
- cukor
A tetejére
- 5 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítom. Nem kell nyújthatóvá lágyítani a tésztát a tejjel, csak épp hogy összeálljon. A tepsi alját margarinnal kikenem és kristálycukorral szórom meg liszt helyett.
Erre rányomkodom a tésztát szép egyenletesen. Ráterítem a szilvát (lehet helyette alma, esetleg mindkettő), megszórom durvára aprított dióval, ízlés szerint cukorral, fahéjjal.
Az 5 dkg lisztet, cukrot, vajat morzsalékosra összedolgozom és a töltelék tetejére szórom.
30-40 percig sütöm. Ha kész, mézet vagy porcukrot szórok rá. A tepsiben vágom fel.
Tipp:
A fagyasztóban kezembe akadt egy csomag ősszel eltett szilva. Gyorsan összedobtam a vasárnapi ebédhez ezt a sütit belőle. Ha egy nagyobb családnak készül, vagy nagyon szeretik az édességet, érdemes dupla adagot készíteni, mert ez egy kisebb méretű tepsibe való. Én is így tettem. Ha robotgéppel dolgozzuk el margarint és liszttel, lényegesen hamarabb elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »