Hozzávalók:
A tésztához:
Töltelék:
A tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítom. Nem kell nyújthatóvá lágyítani a tésztát a tejjel, csak épp hogy összeálljon. A tepsi alját margarinnal kikenem és kristálycukorral szórom meg liszt helyett.
Erre rányomkodom a tésztát szép egyenletesen. Ráterítem a szilvát (lehet helyette alma, esetleg mindkettő), megszórom durvára aprított dióval, ízlés szerint cukorral, fahéjjal.
Az 5 dkg lisztet, cukrot, vajat morzsalékosra összedolgozom és a töltelék tetejére szórom.
30-40 percig sütöm. Ha kész, mézet vagy porcukrot szórok rá. A tepsiben vágom fel.
A fagyasztóban kezembe akadt egy csomag ősszel eltett szilva. Gyorsan összedobtam a vasárnapi ebédhez ezt a sütit belőle. Ha egy nagyobb családnak készül, vagy nagyon szeretik az édességet, érdemes dupla adagot készíteni, mert ez egy kisebb méretű tepsibe való. Én is így tettem. Ha robotgéppel dolgozzuk el margarint és liszttel, lényegesen hamarabb elkészül.