Német meggyes piskóta recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 bögre finomliszt
- 2 bögre cukor
- 2,5 dl szódavíz
- 2,5 dl napraforgó olaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg meggy
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd a citromhéjat és a vaníliás cukrot is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tojássárgájás masszához adjuk. A sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk, és végül belekeverjük az olajat.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a magozott meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.
Tipp:
A bögre űrtartalma 2,5 dl.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »