Négylapos-kávékrémes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 csomag szalalkáli
- 1 csipet só
- 1 kis pohár tejföl
Krém:
- 6 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor
- 6 ek liszt
- 1,5 dl fekete kávé
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a szalalkálival. Morzsoljuk el a hideg margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és a tojást, végül pedig a tejfölt. Gyúrjuk jól össze, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentessük fél órát.
Krém készítése:
A porcukrot a liszttel és 1 dl hideg tejjel keverjük csomómentesre, és tegyük félre.
Egy edényben lassú tűzön kezdjük el a kristálycukrot karamellizálni. Ha már szép barna, öntsük fel 5 dl tejjel és a kávéval. Forraljuk fel, és várjuk meg, amíg az összeugrott cukor teljesen el nem olvad. Ekkor adjuk hozzá a lisztes keveréket is, és főzzük sűrű krémmé. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel verjük habosra.
A tésztát osszuk el 2 egyenlő részre, és nyújtsuk ki. Egy nagyobb tepsi hátulját fedjük le sütőpapírral és helyezzük rá az egyik kinyújtott lapot.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 perc alatt szép világosra. Ugyanígy süssük a másik lapot is.
Mindkét lapot, ha kihűlt, vágjuk hosszában ketté, így lesz 4 lapunk. Kenjük meg krémmel a lapokat és súlyozzuk le a tetejét. Egy éjszakára tegyük be hűtőbe. Másnap szeleteljük fel és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


