Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a szalalkálival. Morzsoljuk el a hideg margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és a tojást, végül pedig a tejfölt. Gyúrjuk jól össze, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentessük fél órát.
A porcukrot a liszttel és 1 dl hideg tejjel keverjük csomómentesre, és tegyük félre.
Egy edényben lassú tűzön kezdjük el a kristálycukrot karamellizálni. Ha már szép barna, öntsük fel 5 dl tejjel és a kávéval. Forraljuk fel, és várjuk meg, amíg az összeugrott cukor teljesen el nem olvad. Ekkor adjuk hozzá a lisztes keveréket is, és főzzük sűrű krémmé. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel verjük habosra.
A tésztát osszuk el 2 egyenlő részre, és nyújtsuk ki. Egy nagyobb tepsi hátulját fedjük le sütőpapírral és helyezzük rá az egyik kinyújtott lapot.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 perc alatt szép világosra. Ugyanígy süssük a másik lapot is.
Mindkét lapot, ha kihűlt, vágjuk hosszában ketté, így lesz 4 lapunk. Kenjük meg krémmel a lapokat és súlyozzuk le a tetejét. Egy éjszakára tegyük be hűtőbe. Másnap szeleteljük fel és porcukorral meghintve tálaljuk.