Narancsos-túrós koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 5-6 ek narancs leve
- 1 narancs héja reszelve
- 15 dkg süteményliszt (sima is jó)
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 10 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg búzadara
- 0,5 citrom reszelt héja
Tetejére:
- narancslé (4-5 ek)
- porcukor (kb. 6 ek)
Díszítéshez:
- 1 narancs
- citromfű levél
Elkészítése:
Túrótöltelék készítése:
A túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával.
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a narancslevet és a sütőporral, sóval elkevert lisztet felváltva adagoljuk hozzá. Közben folyamatosan keverjük, a vége felé hozzákeverjük a tojáshab felét és a narancs héját is. A másik fele tojáshabot már csak kanállal óvatosan forgassuk bele.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig elősütjük, majd a tetejére kanalazzuk a túrótölteléket, és visszatolva a sütőbe 160-170 fokon további kb. 35-40 percet sütjük.
Ha már langyos, kiborítjuk a formából.
Kb. 6 ek porcukrot 4-5 ek narancslével elkeverünk és a sütemény tetejére csorgatjuk.
Ha szeretnénk, akkor narancsszeletekkel, citromfű levéllel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »