Narancsos tortadarás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 5 dkg tortadara
- 1 citrom és narancs reszelt héja
- 1 citrom leve
Mázhoz:
- 25 dkg porcukor
- reszelt narancshéj
- citromlé / narancslé
Elkészítése:
A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, egyenként adom hozzá a tojásokat, mindegyikkel legalább 2 percig keverem, hozzáadom a reszelt narancs és citrom héjat és a levét is. A lisztet összevegyítem a sütőporral és a tojásos krémhez keverem és a tortadarát is bele keverem. 24 X 34 cm méretű sütőpapírral bélelt vagy kivajazott,lisztezett tepsibe simítom és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.
Amíg sül összekeverem a mázhoz a porcukrot annyi citromlével (vagy narancslével), hogy sűrűn folyós massza legyen, belereszelem 1 narancs héját is. A sütőből kivett forró tészta tetejére kenem a mázat és ráreszelem egy narancs héját. A kihűlt tésztát forró vízbe mártott késsel szeletelem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

