Narancsos-tejszínes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- 1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 2 dl 100 %-os narancslé
- 3,5 dl tej
- 3 dl tejszín
A lapok kenéséhez:
- 2-3 ek barack vagy narancslekvár
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral,a narancs reszelt héjával,elektromos habverővel habosra keverjük/ keményre felverjük(kb 5 perc alatt).
Ezután összekeverjük a lisztet,pudingport,sütőport és hozzákeverjük széles mozdulatokkal.
Egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A vaníliás pudingport a cukorral,narancslével,narancs reszelt héjával,tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük,majd apránként hozzákeverjük a tejszínt.
A kihűlt narancsos piskótát hosszában ketté vágjuk. A lekvárt felmelegítjük és a lapokat lekenjük.
A lapok közé töltjük a krém felét,a másik felét a felső lapra.
Díszítsük ízlés szerint!
A felső krém réteget egy hús kiszedő villával karcoltam meg és csoki darabokkal díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »