Narancsos-szilvás süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg margarin
Töltelék:
- 1 üveg szilvabefőtt
- 2 narancs
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szoba hőmérsékletű margarint. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk kb. fél órát.
A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb lesz a sütemény alja, a kisebből rácsokat készítünk a tetejére.
Kinyújtjuk a nagyobb tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A felesleges széleket levágjuk. A tésztára rátesszük a kimagozott, lecsepegtetett szilvabefőttet és a két meghámozott, és kockára vágott narancsot.
A maradék tésztából rudacskákat sodrunk, és ezzel “rácsozzuk” be a süteményt. Előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és négyzet alakúra szeleteljük.
A narancsos-szilvás süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

