Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szoba hőmérsékletű margarint. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk kb. fél órát.
A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb lesz a sütemény alja, a kisebből rácsokat készítünk a tetejére.
Kinyújtjuk a nagyobb tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A felesleges széleket levágjuk. A tésztára rátesszük a kimagozott, lecsepegtetett szilvabefőttet és a két meghámozott, és kockára vágott narancsot.
A maradék tésztából rudacskákat sodrunk, és ezzel “rácsozzuk” be a süteményt. Előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és négyzet alakúra szeleteljük.