Narancsos sütés nélküli torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg babapiskóta
- 1,5 – 2 dl narancslé
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
Krémhez:
- fél liter tejszín
- 5 dkg cukor (én porcukrot használtam)
- 20 dkg étcsokoládé
Összeállításhoz:
- kb 10 dkg babapiskóta
- 2 dl narancslé
Elkészítése:
Az alaphoz összetörjük a babapiskótát, ráöntjük a narancslevet, beletesszük a narancs reszelt héját, majd a vízgőz felett megolvasztott csokit és összekeverjük. A masszát egy kapcsos tortaformába tesszük, melyet előtte beolajozunk, és végük olyan 15 percre a hűtőbe rakjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt, a cukorral, majd a csokoládét megolvasztjuk és miután kicsit kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal.
Az alapra rátesszük a krém felét, ezt követően azt a 10 dkg babapiskótát megmártjuk a narancslébe, és a krémre helyezzük. Ha ezzel megvagyunk, jön a maradék krém. Egyenletesen szétkenjük, és kedvünk szerint díszítjük.
Tipp:
Én most apróra vágott diót, és csokidarabokat szórtam rá, és egy felkarikázott narancsot tetem rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »