Narancsos sütés nélküli torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg babapiskóta
- 1,5 – 2 dl narancslé
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
Krémhez:
- fél liter tejszín
- 5 dkg cukor (én porcukrot használtam)
- 20 dkg étcsokoládé
Összeállításhoz:
- kb 10 dkg babapiskóta
- 2 dl narancslé
Elkészítése:
Az alaphoz összetörjük a babapiskótát, ráöntjük a narancslevet, beletesszük a narancs reszelt héját, majd a vízgőz felett megolvasztott csokit és összekeverjük. A masszát egy kapcsos tortaformába tesszük, melyet előtte beolajozunk, és végük olyan 15 percre a hűtőbe rakjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt, a cukorral, majd a csokoládét megolvasztjuk és miután kicsit kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal.
Az alapra rátesszük a krém felét, ezt követően azt a 10 dkg babapiskótát megmártjuk a narancslébe, és a krémre helyezzük. Ha ezzel megvagyunk, jön a maradék krém. Egyenletesen szétkenjük, és kedvünk szerint díszítjük.
Tipp:
Én most apróra vágott diót, és csokidarabokat szórtam rá, és egy felkarikázott narancsot tetem rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »