Narancsos pite fügével és fehér csokival recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 9 dkg porcukor
- 18 dkg vaj
Tetejére:
- 2 narancs
- 1 citrom
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 tábla fehér csoki
- 2-3 füge szeletelve
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, egy közepes tepsit (23×33) béleljünk ki sütőpapírral.
A lisztet, cukrot és a vajat kézzel dolgozzuk össze. Morzsás lesz, ne ijedjünk meg. Ezt a keveréket öntsük a tepsibe és egy kanállal nyomkodjuk simára. Süssük addig míg világosbarna nem lesz.
Eközben a narancsok és a citrom héját reszeljük le, leveit facsarjuk ki – legalább 120 ml narancs-citrom lére lesz szükségünk.
A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel összekeverjük, hozzáadjuk a gyümölcsök levét és reszelt héját. Ehhez jön még a liszt átszitálva. A keverék mehet is az időközben már megsült alapra. Tetejét szórjuk meg apróra vágott fehér csokival, illetve helyezzük el rajta a szeletelt fügéket is. Toljuk vissza a sütőbe és további 15-20 percig süssük készre.
Tálaláskor porcukorral hintem meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »