Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, egy közepes tepsit (23×33) béleljünk ki sütőpapírral.
A lisztet, cukrot és a vajat kézzel dolgozzuk össze. Morzsás lesz, ne ijedjünk meg. Ezt a keveréket öntsük a tepsibe és egy kanállal nyomkodjuk simára. Süssük addig míg világosbarna nem lesz.
Eközben a narancsok és a citrom héját reszeljük le, leveit facsarjuk ki – legalább 120 ml narancs-citrom lére lesz szükségünk.
A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel összekeverjük, hozzáadjuk a gyümölcsök levét és reszelt héját. Ehhez jön még a liszt átszitálva. A keverék mehet is az időközben már megsült alapra. Tetejét szórjuk meg apróra vágott fehér csokival, illetve helyezzük el rajta a szeletelt fügéket is. Toljuk vissza a sütőbe és további 15-20 percig süssük készre.
Tálaláskor porcukorral hintem meg.