Narancsos-mascarponés pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 20 db babapiskóta
- 3 db narancs leve
- 1 narancs reszelt héja
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- tej
- narancs vagy mandarin a tetejére
- csokoládéforgács
Elkészítése:
A babapiskótával rakjuk ki a poharak alját, és a jénai tálat. Ezután locsoljuk meg a frissen facsart narancslével, de vigyázzunk nehogy nagyon eláztassuk a piskótát.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt narancshéjjal. Ezután apránként keverjünk hozzá annyi tejet, hogy egy krémesebb állagú masszát kapjunk. Ezután öntsük rá a mascarpone krémet a babapiskóta tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.
A mandarint (vagy narancsot) pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre. Ezután rakjuk ki vele a mascarpone krém tetejét. Végül pedig szórjuk meg ízlés szerint csokoládéforgáccsal.
Tálalás előtt hagyjuk a hűtőben legalább egy órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

