Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-mascarponés pohárkrém recept

Narancsos-mascarponés pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 db babapiskóta
    • 3 db narancs leve
    • 1 narancs reszelt héja
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • tej
    • narancs vagy mandarin a tetejére
    • csokoládéforgács

    Elkészítése:

    A babapiskótával rakjuk ki a poharak alját, és a jénai tálat. Ezután locsoljuk meg a frissen facsart narancslével, de vigyázzunk nehogy nagyon eláztassuk a piskótát.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt narancshéjjal. Ezután apránként keverjünk hozzá annyi tejet, hogy egy krémesebb állagú masszát kapjunk. Ezután öntsük rá a mascarpone krémet a babapiskóta tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.

    A mandarint (vagy narancsot) pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre. Ezután rakjuk ki vele a mascarpone krém tetejét. Végül pedig szórjuk meg ízlés szerint csokoládéforgáccsal.

    Tálalás előtt hagyjuk a hűtőben legalább egy órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá