Narancsos-mascarponés pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 db babapiskóta
  • 3 db narancs leve
  • 1 narancs reszelt héja
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • tej
  • narancs vagy mandarin a tetejére
  • csokoládéforgács

Elkészítése:

A babapiskótával rakjuk ki a poharak alját, és a jénai tálat. Ezután locsoljuk meg a frissen facsart narancslével, de vigyázzunk nehogy nagyon eláztassuk a piskótát.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt narancshéjjal. Ezután apránként keverjünk hozzá annyi tejet, hogy egy krémesebb állagú masszát kapjunk. Ezután öntsük rá a mascarpone krémet a babapiskóta tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.

A mandarint (vagy narancsot) pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre. Ezután rakjuk ki vele a mascarpone krém tetejét. Végül pedig szórjuk meg ízlés szerint csokoládéforgáccsal.

Tálalás előtt hagyjuk a hűtőben legalább egy órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.