Narancsos mascarponés krémmel töltött korongok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
Krém
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- 1 közepes db narancs
- 1 db lapzselatin
- 1 csomag habfixáló
- 10 csepp rumaroma
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a kakaóporral. A margarint habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keveréket, és összegyúrjuk.
A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10-15 percig sütjük. Egy tálba kicsavarjuk a narancs levét, belereszeljük a héját, hozzáadjuk a cukrot, és 1 percre mikróba tesszük.
1 db zselatinlapot langyos vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és narancsleves krémhez adjuk, összekeverjük, és hagyjuk hűlni. Egy másik tálban a habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a végén keverés közben belecsorgatjuk a langyosra hűlt narancsleves keveréket.
Rumaromával ízesítjük, majd a mascarpone krémet is belekanalazzuk, és géppel jól összekeverjük. Ezzel a krémmel összeragasztjuk a korongokat. Maradék krémet nyomózsákba tesszük, és a tetejüket díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »