Narancsos márványkalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 18 dkg kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- kb 4 ek narancs likőr, ha nincs likőr az aroma is megfelel (én vérnarancs aromát használtam és abból egy negyed üvegcsényi került bele, persze növelhető az adag vagy narancs lével is kiegészíthető, esetleg pótolható a hiányzó folyadék)
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tej
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint, a cukrot,
a tojásokat, a narancshéjat és a likőrt, aromát vagy narancs levet. Gépi habverővel simára keverjük, majd kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét.
Közben a csokoládét felolvasztjuk a tejben és anélkül, hogy forrna besűrítjük. A csokoládé nagyobb részét a tészta felére csorgatjuk, majd a tészta másik felével befedjük. A maradék csokit a tészta tetejére csorgatjuk és villával vagy késsel márványosítjuk.
Előmelegített sütőben, 175-180 C °-on, tűpróbáig sütjük (vigyázzunk, a csoki becsaphat, hisz az ráragadhat a tűre a próbán!).
Miután kivettük a sütőből, egy kevés hűlés után borítsuk tálcára és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalási javaslat: porcukorral bőségesen meghintve, bár anélkül is nagyon finom! ;)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »