Narancsos koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g rétesliszt
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 narancs
- 1 marék mazsola
- kevés fahéjas kristálycukor
- porcukor a díszítéshez
Elkészítése:
A margarint kikeverjük jó habosra a porcukorral, majd folyamatosan keverve, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. A réteslisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk és csomómnetesre elkeverjük.
Az egyik narancs héját lereszeljük, majd mindkét narancs húsát feldaraboljuk és hozzáadjuk a masszához a mazsolával együtt és fakanállal alaposan elkeverjük.
Egy kuglóffromát kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejét megszórjuk fahéjas cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sül. Tűpróbát végezzünk! Kis hűlés után kiborítjuk egy nagyobb tányérra vagy tepsire, majd porcukorral megszórva a tetejét már tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »