Narancsos koszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g rétesliszt
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 narancs
- 1 marék mazsola
- kevés fahéjas kristálycukor
- porcukor a díszítéshez
Elkészítése:
A margarint kikeverjük jó habosra a porcukorral, majd folyamatosan keverve, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. A réteslisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk és csomómnetesre elkeverjük.
Az egyik narancs héját lereszeljük, majd mindkét narancs húsát feldaraboljuk és hozzáadjuk a masszához a mazsolával együtt és fakanállal alaposan elkeverjük.
Egy kuglóffromát kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejét megszórjuk fahéjas cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sül. Tűpróbát végezzünk! Kis hűlés után kiborítjuk egy nagyobb tányérra vagy tepsire, majd porcukorral megszórva a tetejét már tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


