Narancsos koszorú recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g rétesliszt
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 narancs
- 1 marék mazsola
- kevés fahéjas kristálycukor
- porcukor a díszítéshez
Elkészítése:
A margarint kikeverjük jó habosra a porcukorral, majd folyamatosan keverve, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. A réteslisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk és csomómnetesre elkeverjük.
Az egyik narancs héját lereszeljük, majd mindkét narancs húsát feldaraboljuk és hozzáadjuk a masszához a mazsolával együtt és fakanállal alaposan elkeverjük.
Egy kuglóffromát kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejét megszórjuk fahéjas cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sül. Tűpróbát végezzünk! Kis hűlés után kiborítjuk egy nagyobb tányérra vagy tepsire, majd porcukorral megszórva a tetejét már tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.