Narancsos kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg tortadara
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- 2 dl olaj
- 1 dl narancslé
- 1 /2 dl citromlé
Bevonathoz:
- 15 dkg porcukor
- 3 ek citromlé
- 2 dkg vaj
- 1 csapott ek savanykás házi baracklekvár
Elkészítése:
A liszteket a sütőporral összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval 8-10 perc alatt habosra keverjük gépi habverővel. Ezután hozzákeverjük az olajat, a narancs és citromlevet is. A masszához hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát beleöntjük és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé takarjuk le a tetejét, hogy meg ne égjen! Tűpróbát végezzünk!
Közben a máz hozzávalóita lekvár kivételével kikeverjük úgy, hogy teljesen elolvadjon a cukor benne. Kb 6-7 perc gépi habverővel.
A megsült tésztátt porcukorral hintett tálcára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és így az alsó fele kerül felülre, mivel az teljesen sima felületű.
A mázból 2 ek-nyit kiveszük, a többit a forró sütemény tetejére simítjuk. A maradék mázhoz keverjük a lekvárt és a fehér mázra csorgatjuk, majd egy kés segítségével belefésüljük a fehér mázba. Amire a sütemény kihűl, addigra a máz is megköt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »