Narancsos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 dkg tortadara
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • pici só
  • 2 dl olaj
  • 1 dl narancslé
  • 1 /2 dl citromlé

Bevonathoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé
  • 2 dkg vaj
  • 1 csapott ek savanykás házi baracklekvár

Elkészítése:

A liszteket a sütőporral összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval 8-10 perc alatt habosra keverjük gépi habverővel. Ezután hozzákeverjük az olajat, a narancs és citromlevet is. A masszához hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát beleöntjük és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé takarjuk le a tetejét, hogy meg ne égjen! Tűpróbát végezzünk!

Közben a máz hozzávalóita lekvár kivételével kikeverjük úgy, hogy teljesen elolvadjon a cukor benne. Kb 6-7 perc gépi habverővel.

A megsült tésztátt porcukorral hintett tálcára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és így az alsó fele kerül felülre, mivel az teljesen sima felületű.

A mázból 2 ek-nyit kiveszük, a többit a forró sütemény tetejére simítjuk. A maradék mázhoz keverjük a lekvárt és a fehér mázra csorgatjuk, majd egy kés segítségével belefésüljük a fehér mázba. Amire a sütemény kihűl, addigra a máz is megköt.