Narancsos csokoládé szuflé recept

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor és 1 ek a tálkák kikenéséhez
- 10 dkg tört csokoládé
- 1 ek olvasztott vaj
- 2 ek narancslé és 1 ek.reszelt héja
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS külön választva fehérje és sárgája
- csipet só
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Az olvasztott vajjal és cukorral kenjük ki a hőálló tálkákat, vagy poharakat.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel és adjuk hozzá a narancslevet, majd vegyük le a tűzről ha elolvadt és adjuk hozzá a két tojás sárgáját és a narancs reszelt héját, és a cukor felét.
A fehérjét verjük habbá a csipet sóval és a maradék cukorral, forgassuk össze a csokis masszával.
A hőálló tálkákba kanalazzuk bele kb. 3/4-ig, majd toljuk forró sütőbe.
Kb. 200 fokon 10-12 perc alatt készül el.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »