Narancsos csokoládé szuflé recept
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor és 1 ek a tálkák kikenéséhez
- 10 dkg tört csokoládé
- 1 ek olvasztott vaj
- 2 ek narancslé és 1 ek.reszelt héja
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS külön választva fehérje és sárgája - csipet só
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Az olvasztott vajjal és cukorral kenjük ki a hőálló tálkákat, vagy poharakat.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel és adjuk hozzá a narancslevet, majd vegyük le a tűzről ha elolvadt és adjuk hozzá a két tojás sárgáját és a narancs reszelt héját, és a cukor felét.
A fehérjét verjük habbá a csipet sóval és a maradék cukorral, forgassuk össze a csokis masszával.
A hőálló tálkákba kanalazzuk bele kb. 3/4-ig, majd toljuk forró sütőbe.
Kb. 200 fokon 10-12 perc alatt készül el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

