Narancsos csokoládé szuflé recept

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor és 1 ek a tálkák kikenéséhez
- 10 dkg tört csokoládé
- 1 ek olvasztott vaj
- 2 ek narancslé és 1 ek.reszelt héja
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS külön választva fehérje és sárgája
- csipet só
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Az olvasztott vajjal és cukorral kenjük ki a hőálló tálkákat, vagy poharakat.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel és adjuk hozzá a narancslevet, majd vegyük le a tűzről ha elolvadt és adjuk hozzá a két tojás sárgáját és a narancs reszelt héját, és a cukor felét.
A fehérjét verjük habbá a csipet sóval és a maradék cukorral, forgassuk össze a csokis masszával.
A hőálló tálkákba kanalazzuk bele kb. 3/4-ig, majd toljuk forró sütőbe.
Kb. 200 fokon 10-12 perc alatt készül el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »