Narancsos-csokis rudak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg puha vaj
- 12,5 dkg cukor
- 45 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1/2 tk reszelt narancshéj
- étbevonó
Elkészítése:
Habverővel a vajat a cukorral krémesre keverem, ezután adom hozzá a lisztet, sót, narancs héját.
Én tettem egy kevés levet is a narancsból, így intenzívebb lesz az íze. Jól összedolgozom, majd folpakba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem. A tésztát 5-8 mm vastagra kell kinyújtani, pizzavágóval (persze lehet késsel is) 7×2 cm-es darabokat vágok, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszek.
Egy hurkapálcika (nálam evőpálcika volt csak itthon) segítségével 2-3 lyukat fúrok a tésztákra, majd előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütöm. Amikor kihűlt, az olvasztott csokit rácsorgatom a kekszrudakra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

