Narancsos-csokis rudak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg puha vaj
- 12,5 dkg cukor
- 45 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1/2 tk reszelt narancshéj
- étbevonó
Elkészítése:
Habverővel a vajat a cukorral krémesre keverem, ezután adom hozzá a lisztet, sót, narancs héját.
Én tettem egy kevés levet is a narancsból, így intenzívebb lesz az íze. Jól összedolgozom, majd folpakba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem. A tésztát 5-8 mm vastagra kell kinyújtani, pizzavágóval (persze lehet késsel is) 7×2 cm-es darabokat vágok, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszek.
Egy hurkapálcika (nálam evőpálcika volt csak itthon) segítségével 2-3 lyukat fúrok a tésztákra, majd előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütöm. Amikor kihűlt, az olvasztott csokit rácsorgatom a kekszrudakra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »