Narancsos álom recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 6 evőkanál olaj
Krém:
- 1 fagyasztott narancs
- 2 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
Tetejére:
- tortabevonó
- 4 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához valókat alaposan összekeverjük és egy 22*38 cm-es tepsiben megsütjük. Előtte a tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 5-10 perc után mérsékeljük a lángot 160 fokra és szép pirosra sütjük. A kihűlt tészta felső 1/3-át levágjuk és egy edénybe morzsoljuk.
Felforraljuk a vizet és a cukrot, hozzáadjuk a lekvárt. Lereszeljük a fagyasztott narancsot és a tészta morzsához keverjük, majd a cukros vizet is hozzákeverjük és a tészta tetejére simítjuk az így kapott krémet.
Vízgőz fölött kis edényben megolvasztjuk a tortabevonót az olajjal. Miután megolvadt, a sütemény tetejére simítjuk. Miután a csokimáz megdermedt szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

