Narancs szelet recept
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom és narancs héja
- 1 citrom leve
Máz:
- 25 dkg porcukor
- reszelt narancshéj
- narancslé
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekerülhet a reszelt citrom és narancshéj. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a tojásos krémhez keverjük.
25×35 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben elkészítjük a mázat. A porcukrot összekeverjük a narancslével, hogy sűrű folyós legyen. Belereszelünk 1 narancs héját.
A sütőből kivett forró tészta tetejére kenjük a mázat és teljesen kihűtjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

