Nap és est recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg porcukor
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl langyos víz
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját kikeverem a 25 dkg porcukorral, majd hozzáadom az étolajat és a langyos vizet. Ezután óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét, utána pedig a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztom, az egyikbe belekeverem az 1 evőkanál kakaóport.
A kizsírozott, kilisztezett tepsibe beleöntöm a sárga tésztát, majd kanállal elosztom a barna tésztát a sárga tetején. Körülbelül közepes hőfokon, 30 percig sütöm (de többször ránézek). A végén vaníliás cukorral megszórva tálalom.
Tipp:
Ez a nagymamám jól bevált receptje, én is csak most kezdtem el megsütni.
A saját verziómban (az alapokon kívül) a kakaós tésztába mogyorót tettem, illetve a sárga tésztába egy kis vaníliaaromát kevertem.
Szerintem gyors, finom és egyszerű – letakarva pedig sokáig elálló – vendégváró sütemény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

