Hozzávalók:
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját kikeverem a 25 dkg porcukorral, majd hozzáadom az étolajat és a langyos vizet. Ezután óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét, utána pedig a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztom, az egyikbe belekeverem az 1 evőkanál kakaóport.
A kizsírozott, kilisztezett tepsibe beleöntöm a sárga tésztát, majd kanállal elosztom a barna tésztát a sárga tetején. Körülbelül közepes hőfokon, 30 percig sütöm (de többször ránézek). A végén vaníliás cukorral megszórva tálalom.
Ez a nagymamám jól bevált receptje, én is csak most kezdtem el megsütni.
A saját verziómban (az alapokon kívül) a kakaós tésztába mogyorót tettem, illetve a sárga tésztába egy kis vaníliaaromát kevertem.
Szerintem gyors, finom és egyszerű – letakarva pedig sokáig elálló – vendégváró sütemény!